НЕ на пролетната умора

НЕ на пролетната умора

Пролет е, а пролетната умора, която идва с нея, засяга много хора. Тя влияе на организма ни чрез промените в атмосферното налягане и температурата, както и с по-голямото количество светлина през деня. Всичко това колкото и да е хубаво, понякога води до разстройства в биологичния ни ритъм.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да се справите с пролетната умора, ако имате такава.

Бъдете активни! Дори лека физическа активност като кратка разходка, кардио тренировка или каране на велосипед могат да помогнат за подобряване на настроението и увеличаване на енергията.

Наспивайте се! Спането е от съществено значение за възстановяване на енергията. Опитайте се да му отделяте около 7-8 часа през нощта и избягвайте дългите дремки през деня.

Хранете се здравословно и правилно! Избягвайте тежките, мазни храни и се опитайте да консумирате повече плодове, зеленчуци и здравословни протеини, които ще ви осигурят енергия и витамини. В момента пазарите се пълнят със сезонни плодове и зеленчуци на добри цени.

Намалете стрес! Той може да доведе до умора и изтощение. Опитайте се да откриете начини да ограничите стреса в ежедневието си, като например практикувате медитация, йога или пък други ваши техники за релаксация.

Избягвайте алкохола и кафето! Консумацията на тези напитки може да доведе до допълнителна умора и дразнене на нервната система. Опитайте се да ги намалите или да ги замените с по-здравословни алтернативи като зелен чай например.

На мен следването на тези лесни съвети ми помага всяка година за подобряване на енергията и настроението през пролетните месеци. Те са моят ключ за справяне с пролетната умора. Надявам се, че ще са полезни и за вас. Просто не забравяйте да се грижите за себе си!

Google+ Comments