Блондинка

Блондинка

Коя е най-известната блондинка, за която се сещате или коя първа изскача в главата ви? За мен това е майка ми, която е с естествена златна коса. В класацията ми са Златка Райкова, Камелия, Албена Вулева и още много родни знаменитости известни с русия нюанс. Но в световен мащаб? Има една дама, която е призната за абсолютен секссимвол и една от запазените й марки е блондинството.  Това е Мерилин Монро.

Може известната актриса да е живяла по-малко от 40 години и да е починала преди близо 60, но харизмата и сексапилът й са пословични. Предполагам, че и от вас, четящите, сте виждали картината Анди Уорхол с лицата на Мерилин. Но колко от вас са се опитвали да видят отвъд естетиката и красотата на материята на тази русокоса личност?

Именно в света на Монро, но в този духовния, вътрешния и най-интимния, ще се опита да навлезе новият филм за звездата. Той носи интригуващото име „Блондинка“ и обещава да е провокативен и отвъд на всичко, което до момента се е правило за русокосото изкушение.

Появиха се няколко скандални коментари около първите трейлари и снимки от други режисьори. Те твърдят, че филмът малко е закъснял и предвид силно сексуалната тематика, която засега, ще обиди някоя от организациите. Особено тази на жените. Но според мен трябва да се има предвид, че Монро е била във вихъра си през 50-те и 60-те. Тогава порядките и разбиранията за света, за жената, за начина на живот, са били коренно различни.

Затова аз ще дам път на кино изкуството и шанс на „Блондинка“. Дано да не се обидя само от ниското му качество – другото са подробности.

Google+ Comments