Да бъдем smart casual

Да бъдем smart casual

Във време на социална изолация спортните екипи и широките дрехи се оказаха най-добрите ни модни приятели. Но колкото и удобни да са те, все пак в даден момент трябва да ги оставим – за да повдигнем духа и стила си. Точно затова сега ще се насоча към един тренд, който е много комбинативен и ще превземе новата година.

Това е smart casual. Заражда се от бизнес света, където на почит са строгите официални костюми. От тях обаче се взимат определени елементи като панталон с баста, оувърсайз сакото и ризите. Интересното тук е, че се съчетават с дънки, токчета, плетива. Ако не можете да си го визуализирате много добре, то най-общо може да кажем, че това е сблъсък между бизнес и уличен стил.

Но умната небрежност обаче се получава и от няколко други елемента. Няма как да пропуснем аксесоарите. Тук трябва да се вземат предвид ретро очилата, които отново са във вихъра си. Добавянето на чанти, които могат да бъдат дори такива за кръста или пък тип диагоналки също разчупват строгия бизнес етикет. Правилото тук е, че колкото по-стандартно е облеклото, толкова повече може да се разнообразява с формите, размерите и моделите на аксесоарите.

При smart casual е достатъчно косата да е прибрана на нисък кок до врата. Когато лицето е открито, може да се експериментира с големи бижута или пък да се добави копринен шал. Гримът е добре да бъде съвсем естествен – с леко подчертаване на очи и вежди, руж и нюд нюанс червило. Добавя се самоувереност и воала – вече сте готови тренди да се движите по улиците на новата годна!

Google+ Comments