Как да излекуваме бързо ечемик

Как да излекуваме бързо ечемик

Поверие шеговито свързва този очен проблем с фриволни отношения със срещопуложния пол. Но понеже и мен ме е сполетявал не веднъж и дваж, при това без да съм проявявала подобна освободеност на поведението 🙂 , смело мога да заявя, че няма нищо вярно в горните твърдения. Също така по информация от първа ръка мога да ви уверя, че изживяването не е от най-приятните, затова реших днес да ви запозная с някои методи, с които може да се преборим бързо и ефикасно с тая напаст.

echemikЕстествено усилията се отплащат най-много, ако са хвърлени в началото, още при появата на проблема. Така че, ако успеете да уловите формирането на ечемика и започнете борбата веднага, ще се отървете от него доста лесно. За целта е необходимо да използвате спиртен компрес – на парченце памук или марля нанесете малко спирт или водка, след което изстискайте добре излишъка. Наложете напоеното парче на зачервения участък, но много внимателно – така че да не съществува никаква опасност спиртна течност да попадне в окото. Притиснете с ръка или с някаква не много силно лепяща лента. Не се престаравайте с времето – компресът много бързо може да изгори деликатната и тънка кожа на клепача. Затова, ако получите даже и леко усещане за парене, веднага махнете марлята. Обикновено десет минути са напълно достатъчни.

Друг, по-малко рискован, но също толкова ефикасен начин е прилагането на суха топлина. То обаче също трябва да се случи още при възникването на проблема. За целта добра работа ще ви свърши твърдо сварено яйце. Докато е много горещо, го обвийте в кърпа и допрете до болното място. Когато поизстине и поизсъхне – може и директно налагане. И двата метода са изпитани и с проверено действие – лично.

Както виждате, като всеки проблем и борбата с ечемика е фасулска работа, когато я започнем навреме. И когато сме подготвени, разбира се. За второто нескромно смятам, че доста помогнах.

 

Google+ Comments