Внимателно със съветите

Внимателно със съветите

suvetiПо принцип си имам тежнения към здравословния начин на живот. Смятам, че тялото ни е като къща, в която трябва да прекараме дълги години, и колкото по-поддържана е тя, толкова по-добре ще се чувстваме. Няма как да не сте забелязали пристрастието ми към различни диети, хранителни добавки, спортни занимания, туризъм – абе все неща, които ни карат да се чувстваме по-добре и по-пълноценно в обвивката си.

Е, по тази причина и чета много статии в интернет, и си купувам литература на подобна тематика, и разбира се, гледам такива предавания.

Е, в тая връзка, ако гледате редовно предаването на Гала по Нова, няма как да не ви е направило впечатление, че там много често гостува една лекарка, която се занимава с малко по-нетрадиционната холистична медицина – д-р Мария Папазова. Обикновено дава различни съвети – как да се справим с високото кръвно налягане, как да пречистим черния дроб и все в тоя порядък. И винаги препоръчва различни диети, билки, чайове и също така винаги – различни хранителни добавки. Обикновено надавам ухо и много често съм си купувала от нещата, които е препоръчвала. Разбира се, хранителните добавки не са от категорията продукти, от които има моментална, ясно очертана и видима промяна в начина, по който се чувстваш, но само идеята, че полагаш някаква грижа за здравето си, те кара да се усещаш по-добре.

Наскоро обаче при една случайна среща с лекарка, която също се занимава с холистична медицина, и по време на интересния разговор, който проведохме, тя откровено ми сподели, че обикновено производителите на такива добавки плащат доста сериозни хонорари на лекарите, които ги рекламират под една или друга форма в медиите. Няма лошо – това не значи непременно, че продуктите не струват. Просто, след като разбрах това, няма да се доверявам сляпо на това, което чувам от тв екрана. Не го правете и вие!

 

 

Google+ Comments