Ретро музиката и един забравен творец

Ретро музиката и един забравен творец

Музиката е неизменна част от живота ни. И това не е прищявка на съвременните хора, а е съпътстващо явление веков наред. В историята ни са записани велики имена на създатели на класическа музика, поп, рок, денс и каква ли още не. Някои творци обаче остават на по-заден план, въпреки гениалното си творчество. Един от тях е Рупърт Холмс.

Един от най-талантливите автори на песни, появили се в Америка през 70-те години, е именно Рупърт Холмс. Той е роден като Дейвид Голдщайн в Нортуич, Великобритания. Премества се задно с родителите си в щата Ню Йорк, когато е бил едва шестгодишен. През годините се занимава с музика и издава няколко самостоятелни албума, сред които „Widescreen“ и „Partners In Crime“.

Истинският успех на Рупърт Холмс настъпва на 22 декември 1979 г., след десетилетие на създаване на музика, когато той удря №1 в Billboard Hot 100 с песента „Escape (The Piña Colada Song)“. Тя разказва за мъж, който желае да избяга с друга жена, защото се чувства уморен от връзката, в която е. Третият стих идва с непредвиден сюжетен обрат. Мелодична, забавна, атрактивна, текст и мелодия, които остават трайно в съзнанието.

„Escape (The Piña Colada Song)“ печели приза за окончателния номер 1 на Америка от 70-те години. Сингълът става хит в Австралия, Нова Зеландия и Ирландия, Канада и Обединеното кралство.

Постепенно кариерата на Холмс се разраства в множество посоки и той продължи да бъде изключително успешен писател на шоу мелодии, драматург, сценарист, романист и още. Заедно с това обаче „Escape“ доказа своето безвремие и се включи в серия от големи саундтраци към филми като „Mars Attacks!“, „Shrek“ и „Guardians of the Galaxy“.

Ето песента, за която толкова много ви пиша: https://www.youtube.com/watch?v=vLom-87AmO8

Google+ Comments