Поливни помпи за дома

Поливни помпи за дома

От години притежавам вила в едно балканско ваканционно селище и доста често през лятото налягането на водата става толкова слабо, че едва достига до чешмите. Съседът ми, в същото време, отглежда в дворчето си различни зеленчуци и често ги полива, все едно проблеми с водата никога не са съществували. Започнах да си мисля, че неговите поливни помпи пречат на налягането в моята къща.

polivni pompi

След поредния ден, в който той обилно поливаше градината си, а в моите чешми почти нямаше вода, отидох да разговарям с него. Слаб, сравнително висок и жилав, с типичната за балкана издръжливост и усмивка в очите, той ме посрещна приветливо. Опитах се да бъда въжможно най-любезна и да изложа притесненията си относно липсата на вода, така че да не го обидя. В следващия момент видях как по лицето му се прокадна онова леко насмешливо изражение, което възрастните придобиват, когато детето им задава леко глуповат въпрос. Но бързо успя да го овладее (най-вероятно и той се е стараел да не ме обиди). Съвсем спокойно човекът ми обясни, че той в имота си има кладенец и използва поливни помпи. Те, от своя страна, помагали за налягането в тръбите и поради тази причина той нямал проблем с водата.

Гледах го с голямо неразбиране, което той долови. И отново с типичната за балканските хора услужливост ми предложи да ми помогне и да види дали няма да може да стане така и в моя имот. На следващата седмица вече беше довел хора, които да изкопаят кладенец и да разположат поливните помпи. Зедно разгледахме онлайн магазина на Зелена линия и избрахме най-подходящите хидрофорни поливни попмпи. Съседът ми и неговите приятели свързаха цялата система и от този ден нататък проблем с налягането на водата в къщата си нямам.

Никога не съм разбирала от подобен тип неща, но и не съм се притеснявала да питам, ако нещо ме притеснява. За мое най-голямо щастие попаднах на хора, които бяха отзивчиви и знаеха от какво имам нужда. А продуктите, закупени от Зелена линия, осигуриха качеството и сигурността, от които имах нужда.

Google+ Comments