Рецепта за бисквитена торта с обикновени бисквити

Рецепта за бисквитена торта с обикновени бисквити

Всички знаем, че любовта на мъжа минава през стомаха. Това е една от фундаменталните истини, които научаваме още в ранна възраст. Аз обаче питам: Ами, любовта на жената? Дали тя не минава през шоколада? Според мен, да 😉

По този повод днес искам да ви споделя една лесна и бърза, но много вкусна рецепта за бисквитена торта с маслен крем. Тя е лека за хапване, приготвя се за не повече от 20 мин. и дори не изисква печене.

Необходими продукти: 1 пакет обикновени бисквити, 125 г масло (1 малко пакетче), 1 яйце, 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.л. какао, кафе, млечен шоколад или др. за украса.

biskvitena-torta-s-krem

Първо, се приготвя 150-200 мл рядко кафе, за предпочитане шварц или еспресо. Сипва се в широка и не много дълбока купичка. Оставя се настрани да поизстине и междувременно се забърква масленият крем. За да стане по-лесно, е хубаво предварително да сте оставили маслото да омекне на стайна температура. Към него се прибавят пудра захарта, маслото и какаото. Бърка се до получаване на хомогенна смес.

След това бисквитената торта се реди по следния начин. Взимате една бисквита и я потапяте в кафето, за да се намокри. От едната й страна мажете от крема. Взимате втора бисквита, повтаряте процедурата, след което я залепяте за първата. Те трябва да стоят изправени, като накрая се получава легнал паралелепипед. Внимавайте по колко крем слагате, защото след като наредите бисквитите, тортата трябва да се намаже и от всички страни. Понеже на този етап десертът няма много красив вид, добре е да се украси. Лично на мен най-много ми харесва как се получава със стърготини от млечен шоколад. Най-често използвам от предлаганите на Nestle, но е въпрос на лични предпочитания. Важното е да е достатъчно твърд, за да се настърже или натроши на ситно. Варианти за украса са също кокос, натрошени ядки, цветни пръчици, портокалови корички и др.

Щом бисквитената торта е готова, се поставя в хладилник за 2 часа. Така бисквитите имат време да се напоят по-добре, а маслото в крема отново се стяга. Щом я извадите, тортата се реже по диагонал на парченца с дебелина около 2 см.

Получава се страхотен десерт, който ще се понрави дори на най-изтънченото небце. Приготвяла съм тази торта няколко пъти и всеки, който я е опитвал, е оставал очарован от вкуса й. Пробвайте и вие, с повод или без повод, какво ни спира да си угаждаме понякога.

Google+ Comments