Негативизъм на работа

Негативизъм на работа

Средата, в която работиш, е не по-малко важна от естеството на работата ти. Колегите ти несъмнено оказват влияние върху това как се чувстваш на работното място. Понякога трябва неволно да търпиш негативните им настроенията, което пък може да ти причини стрес и да падне производителността ти. Все пак сме дошли да работим, а не да се жалваме или да бълваме яростни изказвания.

Negative-people

Аз лично колкото и да се опитвам да игнорирам негатива около себе си, просто не ми се получава да го отблъсна. Дори и да си сложа слушалки и да не чувам кой какво говори, усещам как самата атмосфера около мен е “черна”. В такива моменти ти се иска да се скриеш някъде, да избягаш, но няма къде – все пак си на работа. Усещаш как негатива на другите се е пренесъл върху теб и се чувстваш нервен без причина. Това никак не е здравословно за теб, а и вреди на работата ти.

За мен работата не е мястото, където да си споделяме лични проблеми, колкото и да ни тежат. Все пак това е професионална среда. Като споделиш, на теб ще ти олекне, но на отсрещната страна може и да й натежи. Това трябва да се има предвид. Ако мисълта ти е ясна и бистра, незатормозена, ти ще свършиш повече работа. Ако пък е замъглена с излишна негативна информация, производителността ти неминуемо ще спадне.

Google+ Comments