Представиха нов лек срещу рака у нас

Представиха нов лек срещу рака у нас

В средата на Октомври в България бе представено лекарството Видатокс на кубинската фармацевтична компания Лабиофам. То се произвежда от отрова от син скорпион, обитаващ единствено островната държава – а от близки съм чувала, че през последните години много хора са научили за ползотворните му свойства срещу рака, като някои дори са пропътували хиляди километри, за да се сдобият с него.

Научих за новото лекарство от интервю във в. Уикенд с фармацевтите от Лабиофам, дошли у нас за представянето на медикамента. То се е провело в кубинското посолство в присъствието на онкоболни, лекарски съсловия, Елена Банова от фондация „Неогенезис“, внасяща лекарството, медицинската сестра Веселина Ганчева, която в момента се лекува с медикамента и издателят Светльо Кантарджиев.

Blue_Scorpion-cure

В интервюто си д-р Фабио Линарес и д-р Мариела Гевара Гарсия – ръководители в лабораториите на Лабиофам – разясняват противотуморните характеристики на отровата от син скорпион, както и за болкоуспокояващия й, имуностимулиращ и противовъзпалителен ефект, който повишава цялостното качество на живот на пациента. Освен това обаче дадоха да се разбере, че медикаментът  не е основно, а само допълнително средство в борбата срещу рака – предписаната химиотерапия, например, няма как да бъде спряна, но страничните ефекти от нея могат да се преодолеят много по-лесно с лекарството.

Хареса ми това, че лекарите бяха реалистични за ефективността на лекарството и това ми вдъхва доверие, че то няма да е поредната химера, която ще даде празни надежди на раковоболните.

Google+ Comments