Етикет, за дами от класа

Етикет, за дами от класа

Може да не си принцеса, но има етикети, които всяка дама може да използва, за да се чувства по-привлекателна и изискана.

Ако ти дойдат гости. Освен, че е задължително домът ти да е перфектно чист, щом влязат им покажи веднага къде е тоалетната, така ще им спестиш неудобни въпроси и ще се почувстват като у дома си.

Ако ти си гост – купи малък подарък. Не е въпросът в цената, важен е жестът. Ако имаш ангажимент и трябва да си тръгнеш по-рано, извикай настрани човека, който те е поканил, не го обявявай пред всички, защото може да настъпи объркване и останалите да си помислят, че е време да си ходят.

Етикет в ресторанта.

Не използвай телефона си, когато е време за вечеря. Не изкарвай портмонето си или червило. Това показва неуважение към храната и събеседника ти. Ако трябва да срешеш косата си, не го прави на публично място, може да отидеш до тоалетна, но не и да рискуваш някой да намери косми в чинията си.

На масата. Никога не сипвай първо на себе си питие, независимо дали е алкохолно или не, първо попитай останалите дали искат. Ако сте си поръчали пица, не взимай най-голямото парче, ще изглеждаш прекалено егоистична и останалите ще го забележат.

В колата. Когато слизаш от колата първо стъпи с краката си, а после се изправи и излез. Недей сменяй музиката, пускай климатика или отваряй прозорците без да попиташ шофьора. Не е възпитано и културно.

Ти знаеш ли други правила за етикет?

Google+ Comments