Няколко странни мита за менструацията

Няколко странни мита за менструацията

Знаете ли, че повечето изследвания за менструацията са правени от мъже?

Един от учените, който е изследвал това, според него „ненормално състояние“, пише в трудовете си, че мензисът е бягство от природата, защото единственото естествено състояние, в което жените трябва да бъдат, е бременността.

Представителките на женския пол са най-плодовити по време на цикъл.

В миналото хората са възприемали, този период от месеца като „разгонването“ при животните. Благодарение на напредналата медицина, ясно разбираме, че всъщност това са били абсолютно грешни твърдения.

Сексът по време на цикъл води до раждането на „миризливи бебета“  или обезобразени. Смятало се е, че много трябва да се внимава, защото аномалиите били сигурни.

Жените не трябва да ходят на училище или работа, когато са в цикъл.

Това звучи много приятно, няколко дни платен отпуск всеки месец. Логично е, защото болките в корема не са малки, но не това е било причината да се мисли за подобен тип освобождаване от работа. Според един учен, женският организъм и мозък не функционират добре през това време и затова сме неспособни да извършваме отговорни дейности. Звучи смешно, нали?

Не можеш да пиеш вино по време на цикъл.

Един италиански билкар (преди 100 години) твърди, че в менструалната кръв се съдържа менотксин, а това вещество превръща виното в оцет. За наша радост, той е грешал.

Има митове и легенди, които разказват как жените са били смятани за обладани, заради цикъла си. Радваме се, че науката напредва, а с нея изчезват много странни твърдения.

Ти знаеш ли подобни интересни и забавни факти?

Google+ Comments