Пикник с колегите

Пикник с колегите

Времето започна да се оправя и малко по малко повдигна настроението както на работното ежедневие, така и на почивните дни. Не мина много дълъг период преди да се чуят подмятания оттук и оттам, че им се ходи на зеленко, на полянка, с други думи казано – някъде сред природата, където да можеш да се събереш с приятни хора, да си починеш и да се забавляваш.

Решихме, че усмихналото се слънчево време е идеален повод да организираме един фирмен пикник. Чудесен начин, по който можем да сплотим колектива на фирмата, да се опознаем с новите попълнения и да прекараме един чудесен ден сред природата.

Речено – сторено.

Две колежки се наехме с нелеката задача да организираме колегите. Избрахме мястото, където да се отиде, направихме списъка за пазаруване, разпределихме кой какво ще купува, кой ще шофира и направихме карта за тези, които не познават местността.

На деня отидохме рано, за да можем да си запазим най-удобната маса и огнище, на което да приготвим скарата. Хората започнаха да пристигат един по един, а ние бяхме приготвили хамак, одеяла за лягане, игри и забавления.

Всеки, който желаеше можеше да дойде със семейството си и накрая се получи прекрасно и забавно групово фирмено преживяване, което ще помним дълго време. И както обикновено става след такива събития, случките от деня се разказваха със седмици.

Толкова ни хареса, че въобще не ни се тръгваше. Но уви, на следващия ден трябваше да ходим на работа.

Е, разказвам тази история, защото според мен е много важно да умеете да създавате приятни взаимоотношения с хората, с които работите. А това е един от начините това да се случи – да се забавлявате и наслаждавате заедно на приятното време и природа, в неформална обстановка, без да сте притиснати от работни ангажименти. Прекрасно и много ценно.

Google+ Comments