Да си БГ модна икона

Да си БГ модна икона

Скъпи мои читатели, може би досега не съм ви споделяла, но пред около 3 години бях поканена на церемонията по връчване на годишните награди БГ модна икона от Академията по мода. Събитието бе в София, а аз останах с моите впечатление, които не исках да увековечавам в текст. Но тазгодишните печелившите ме шокираха и затова реших да се включа.

Ако си представяте, че това е много бляскаво събитие, лъжете се. Всичко се случва много бързо в хотелска зала. Звездите идват и обикновено тези, които ще получат награда са подготвени и го знаят. А всичко това много си личи.

И какво ме провокира да напиша този текст. По същността си наградите на Академията да страхотни, замисълът е супер, но реализацията не толкова. Ясно е, че в България повечето конкурси са нагласени с цел печалба или ПР, но нека се цивилизоваме и това да си личи все по-малко.

Тазгодишните носители са Михаела Филева, Миро, Деси Стоянова, Мария Бакалова и още няколко личности от бизнеса. Защо точно те? Мария получава награди още от номинацията ѝза Оскар и това е разбираемо. Миро се опитва да възроди кариерата си и говори само за Армани. Михаела Филева – кога за последно пусна свястна песен? Деси е на екран и има стилисти, които работят с нея. Липсва само някоя чалга дива да спечели, за да е пълна картинката.

Напомня ми и за церемонията, на която и аз бях – тогава спечели Ивайло Захариев, който пробутваха къде ли не по телевизията, а негов консултант бе именно Любомир Стойков – организаторът на БГ модна икона. Точно затова не им вярвам на тези награди, колко и добре и лъскави да изглеждат. Липсват заслуги, а модата е само предтекст!

Google+ Comments