Летни дрехи – съвети за дълъг живот

Летни дрехи – съвети за дълъг живот

Лятото е може би най-краткият и бързо минаващ сезон, но в гардероба си като че ли именно дрехи за него преобладават. Въпреки че ги нося само няколко месеца, то са ми толкова любими, че искам да ги имам завинаги. Е, това в рамките на шегата, защото винаги трябва да се купуват нови, а старите да се заменят. Ако и вие сте като мен, то този текст ще ви бъде много интересен. В него събирам няколко ценни съвета за това как да удължим живота на летните си дрехи.

Няма как да не започна от ленените материи. Много леки, нежни и естествени. Най-големият проблем обаче е с прането им, което трябва да е от опаковата страна, за да се запази цветът. На ръка може, но ще се намачка много, затова аз пера на кратка деликтна програма в пералнята. Винаги гладя ленените дрехи докато са леко влажни и с много пара.

Тениските – при мен те са основно бели. Тях пера винаги само с бяло пране, без никакви други пастелни цветове, защото иначе бялото се засича и се губи блясъкът му. Тях сгъвам по метода Кон-Мари за най-малко гънки. Също не ги закачам на закачалки, защото се разтягат в раменете – това е валидно за малките размери.

Дънковите дрехи. Любими са ми през всеки сезон. По съвета на Ливайс, те почти не трябва да се перат, за да бъдат „вечни“. Но аз съм противник на това правило и ги пера възможно най-често. Всъщност е на всяко трето носене на джинси, а на ризи и други дрехи – след всяко. Въпреки това ги пускам в пералнята обърнати наопаки и на ниски градуси и обороти.

Google+ Comments