Направи си сам… бижу

Направи си сам… бижу

Бижутата са неизменен аксесоар не само за всяка дама, но и за все повече мъже. От личен опит мога да споделя, че цените им от благородни метали или истински камъни са много високи, въпреки че са наистина красиви. Затова аз реших да пробвам с една алтернатива, която включва собственоръчна изработка на различни бижута – обеци, гривни, колиета и дори диадеми.

Броят на самоуките майстор, които имат въображение, наистина нараства и затова се запитах защо да не пробва и аз. Взех си основни, евтини материали, за да тествам и да видя дали изобщо ще ме бъде. Затова, ако сте начинаещ, стартирайте оттам и не се нахвърляйте на скъпи материали. За направи си сам трябва сръчност, така че преценете и този фактор.

Аз започнах с откриването на клипове, от които лесно мога да разбера какво и как става. Пробвах няколко с обяснения на български, защото мислих, че ще ми е по-лесно, но грешах. Всъщност е по-добре да проследявате какво става вместо да слушате. Максимата, която трябва да се следва, е действието пред слуха.

Накрая успях да сглобя гривна и колие. Сполучливи според мен, но има накъде още да се развивам. Ако искате и вие да тествате направата на бижута у дома, то ви споделям и едно видео с различни техники. Добавям и още едно с малко по-щури идеи за аксесоари.

За техники:
https://www.youtube.com/watch?v=DVt7vRaf8T8&ab_channel=Coral

За нестандартни бижута:
https://www.youtube.com/watch?v=ZJZS8udLcrA&ab_channel=GirlCrafts

Google+ Comments