Защо не ползвам фон дьо тен?

Защо не ползвам фон дьо тен?

Гримирам се сравнително рядко. И смятам, че ежедневния тежък грим не е хубава работа и за по-зрели жени, а за млади момичета – освен че е напълно излишен, често може да е и доста вреден. Разбира се, нямам предвид дискретна употреба на спирала, лек гланц за устни – но толкова.

Нелепо ми изглеждат жени, които в десет часа сутринта, че даже и по-рано, на работа, във фитнес залата, до магазина слизат китосани с тежък пласт фон дьо тен, плътни сенки, опънати до челото, и претенциозно ярки червила.

Лично аз предпочитам парите за един скъп макиаж да ги инвестирам в качествен дневен крем за лице, подхранваща маска или серум и веднага ще ви кажа защо.

Китосването на кожата на лицето е нещо, на което гърците казват отгоре кукла, отдолу панукла. Скриването на проблемите не ги решава. Пласт химия може само да запечата и да прикрие временно дефектите по кожата ви – не и да ги премахне. Направете сметка колко трайно полезни неща за лицето си може да направите със сумата от 30-40 лева, колкото струва един сравнително приличен фон дьо тен.

На второ място – съвсем не вярвам на широко рекламираната от козметичните компании теза, че съвременните продукти от този тип са напълно безвредни, осигуряват пълен комфорт и възможност на кожата ви да диша. Не е задължително да си химик или дерматолог, за да направиш съвсем логичния извод, че това няма как да е 100-процентова истина. Да, може би качеството е различно от това на аналогични продукти от 60-те години на миналия век примерно. Което съвсем не означава – напълно безвредно.

И на трето място – личи. Винаги. И няма нищо по-грозно от запълнени с течна пудра широки кожни пори.

Това е. Мисля го за достатъчно. 🙂

 

Google+ Comments