Защо йоркито е страхотен домашен любимец?

Защо йоркито е страхотен домашен любимец?

Трябва да знаете, че всяко живо същество изисква много грижи и внимание, ако нямате необходимото време, по-добре не мъчете животинчето.

Йоркитата са страхотни домашни любимци, но те изискват много от стопаните си. Ако работите и няма как то да е навсякъде с вас, има вариант да си купите направо две. Така никога няма да им е скучно. Те са много игриви, закачливи и любвеобилни, дори забавни. Ако ги възпитате още от малки, няма да имате проблеми с отглеждането им. Важно е да им покажете кой е господарят, защото те имат изключително самочувствие и сякаш знаят, че няма как да им устоиш. С това свое качество те лесно манипулират стопаните си и понякога стават неконтролируеми.

Единственото нещо, към което трябва да сте наистина много отговорни е поддръжката на тяхната козина. Тя е досущ като човешката коса, затова се нуждае от ежедневни грижи. Сресване поне веднъж или два пъти дневно, къпане един път на две седмици, фризьор един път в месеца. Има си специална козметика, която подхранва козината им, на достъпни цени. Важно да обръщате внимание на външния им вид, защото ако ги оставите без грижа, е възможно да се заплетат толкова много, че да е необходимо да ги подстрижете до кожа. А йоркитата с толкова къса козина изглеждат и се чувстват ужасно.

Малките косматковци имат нужда от движение. Те не са котки и не могат да стоят с месеци затворени в малкия ви апартамент. Осигурете им поне един път седмично голяма разходка в някой парк, ако има и други кучета ще са много доволни и щастливи.

Вие имате ли си домашни любимци?

Google+ Comments