Защо е важно да четем книги?

Защо е важно да четем книги?

В забързаното ни ежедневие няма време почти за нищо, дори за четене на книги. Защо е важно да не изгубваме този древен, но толкова полезен навик и какви стойности носи той за нас като интелектуално и духовно развитие?

Първият и най-важен аспект е добиването на нови знания. Написването на една книга може да отнеме от няколко месеца до няколко години. Независимо каква е книгата, за да се създаде е хвърлен доста труд, проучвания и редакции. Това са знания, които вие може да придобиете на готово само с няколко часа четене. Защо да не се възползвате?

Намаляване на стреса. Експерти установиха, че само шест минути четене на книги на ден ще намаляват психичното напрежение, успокоява дишането и намалява пулса. Категорично доказано е, че четенето на книги е по-ефективно от разходка в парка и слушането на музика.

Подобряване на концентрацията. Ако не сме максимално фокусирани в сюжета на книгата няма как да разберем, абсолютно нищо от нея. Ето защо колкото повече четем, толкова по-ефективни ставаме в работата си. Пробвайте и с радост ще установите голямото подобрение.

Развитие на личността. Казват, че повечето читатели са големи мечтатели и с радост се опитват да променят света към по-добро. Въображението и креативността също се развиват много ефективно.

Удоволствие. Удоволствието от страхотна, вдъхновяваща книга е по-голямо от колкото може да си представите. Някои книги могат да променят живота ти и съвсем не се шегувам.

Ти какво мислиш за четенето на книги?

Google+ Comments