Тиранията върху красотата

Тиранията върху красотата

С наближаването месеца на жените, темата за това кой е нашият ден и дали е необходим, все повече ме вълнува. Заедно с това има и друга тема, която ме кара да се чудя в какъв свят живеем. Това е за тиранията върху красотата, която цели да бъде уеднаквена и в крак с поредния тренд.

За какво ви говоря?

Всички вие, които използвате социалните мрежи, няма как да не сте забелязали снимките с ефекти. Или по-точно казано с добавени филтри. Пухкави устни, големи очи, малко носле, румени бузки и изписани вежди. Определено отговаря на стандарта за красота. Но когато това не си ти вдействителност?

Знаем, че много се пише по темата. Но съм сигурна, че много момичета, които променят визията си чрез филтрите всекидневно, не осъзнават, че това не е реално. По този начин те променят съзнанието си и за тях е нормално например да се подложат на естетическа интервенция. После на още една, стига да отговаря на тренда.

Според мен трябва да забранят със закон филтри като Bold Glamour. Това е тирания върху естествената красота. Никой няма право да уеднаквява хората и да ги прави да изглеждат като правени по калъп. В това е красотата на света, да бъде пъстър, с разнообразие. Трябва да го приемем!

Апелът ми е да бъдете себе си, без значение визията. Позитивните и усмихнатите хора са харесвани от всеки. А дали ставате за модел – това не е задължително условие за 21 век, а природна даденост. Правете разликата.

Google+ Comments