Критика, критика

Критика, критика

Не може без критика. Разбира се, когато е градивна. Този текст ще е точно такъв и се надявам да не го приемете като хейтърски. Той ще е насочен към телевизионните предавания. Знам, че едва ли един текст ще повлияе не телевизионната програма на националните ни медии. Но мисля, че като гражданин съм длъжна да изкажа позицията, която се радвам, че ще се разбере от повече хора заради блога.

Започвам с така обичания „Ергенът“, който вече втори сезон буни духовете. След големия провал на първото излъчване заради лошия подбор на момичета, очаквах, че вече са си взели поука. Е, уви, не са. Отново се дава гласност на кифли и на дами със завидно самочувствие без мисъл и морал. За тях няма да пиша, за да не им давам трибуна. А това означава, да спра да пиша и за „Ергенът“.

Следващото неразбирано от мен телевизионно предаване е „Survivor” със своя седми сезон. Концепцията на формата е много интересна, но реализацията отново куца. От супер скучни игри до неподготвени участници, слаб водещ и какво ли още не. Оказа се, само Карибско море е красиво. Яд ме е, че имаха такава добра реклама с обещаващо начало, но за нищо.

Още една концептуално добра идея с неправилен подбор на участници и звезди е „Hell`s kitchen”. Изобщо не ми харесва поведението на Виктор Ангелов, който псува, плюе храната и я изхвърля. Това е богохулство, защо му го позволявате? Избраните състезатели са далеч от професионални, а някои и от любителски готвачи. А този факт много бута реномето на предаването. Просто слабо изпълнение с много крещене за нищо.

Накрая завършвам и със сериала „Война на буквите“, който е с потресаващ сценарий. Изобщо не ми допада концепцията да е близо до младите с този пошъл език. Майсторовото на камерата също липсва и добре, че има тук-там някой добър актьор, който да дава свежест и достоверност.

Стига толкова критика и хейт от мен :D. Сега е време и вие да изразите мнението си в коментари.

Google+ Comments