Шоколадова епилация

Шоколадова епилация

Така и така съм подхванала темата с епилацията, днес продължавам с една сравнително нова козметична процедура, която има доста допирни точки с традиционната кола маска, но също така има и редица привлекателни предимства, които със сигурност ще се понравят на по-капризните дами и на тези, които обичат да се глезят.

Е, сигурно от заглавието вече сте разбрали, че този метод се казва шоколадова епилация и веднага ви обяснявам що за птица е той.

epilПърво започвам с това, че е подходящ за жени и момичета с всякакъв тип кожа, но особено добре се понася от притежателките на суха и чувствителна кожа и от тези с крехки и слаби капиляри.

Освен какаовото масло, което е основна съставка на восъка, в епилационната смес присъства и лечебното бадемово масло, благодарение на което се засилва благоприятният ефект върху кожата и вследствие на това тя става гладка и еластична.

Главният плюс на тази процедура е, че при регулярното й използване космите всеки път стават все по-слаби и слаби, забавя се растежът им, получават се сериозни изменения в структурата им, които с течение на времето водят до пълното им изчезване. Може да се прилага върху всички участъци от тялото – под мишници, ръце, крака, бикини зоната.

Освен всичко това обаче, този вид обезкосмяване има благотворно влияние върху емоционалното ни състояние. Шоколадът е доказан антидепресант. Мирисът му – също. Представете си стая, пълна с фин и приятен аромат – цялата тази атмосфера не само ще свали вътрешното ви напрежение, но и ще подобри настроението ви.

Именно от това идва и популярността на тази, нека я наречем терапия – от съчетанието на резултата и удоволствието. 🙂

Така че към многото любими новогодишни миризми – на борови дръвчета, на портокалови кори, на ароматизирани свещи – прибавете и тази. При всички случаи ще допълни усещането за празничност, а и ще ви разкраси. 🙂

 

 

Google+ Comments