Мъже мислете: какво да не казвате на самотна майка!!!

Мъже мислете: какво да не казвате на самотна майка!!!

single-mom

Започвам направо! Има мъже, които са много несъобразителни. И аз лично познавам такива, които изобщо не си мерят приказките. Всъщност те дори не знаят значението на израза “тактичност и деликатност”.

Никой не знае какво ще му поднесе животът и има жени, които по определено стечение на обстоятелствата остават без мъжка подкрепа и то с дете на ръце. Когато една жена е хубава обаче, тя обезателно е обект на мъжкото внимание. При това някои мъже не се интересуват дали има дете или не, но пък и не си дават сметка, че поведението им към такава жена трябва да е коренно различно. Никога няма да спечелите такава жена, ако изтърсите някоя от следните фрази:

“Хайде този уикенд да скочим до Охрид. Остави на някой да гледа детето “ – Какво?! “Остави детето” сякаш те командва какво да правиш и какво не и сякаш е толкова лесно, все едно паркираш автомобила си. Това наистина е мЪЪЪничко недопустимо и безотговорно, и егоистично, и нетактично, не мислите ли. Ако не, сега е време да започнете. Една майката не може просто ей така да тръгне на някъде и да остави рожбата си.

“От колко време не си имала мъж?” Попитайте я това и тя ще ви фрасне в лицето, преди да сте успели да изпуснете дъха си за пореден път. Майката не може и не иска да се забърква с когото и да е и където й да е. Тя не е свободна жена, но дори и да беше това не е въпрос, който трябва да зададете на една дама.

“Да идем на обяд в “Рафи”. Няма да доведеш детето, нали?” След подобна покана, тя никога повече няма да ви се обади и изобщо не се знае дали ще обядва с вас.

“Обмисляла ли си някога аборт?” Може би вашето съзнание по някакъв начин иска да и направи комплимент, че е силна жена, но не това е начинът. Въпросът, макар и нищо да не вложите в него, е меко казано обиден за жена, която въпреки всичко е родила детето си.

Ти си самотна майка, можеш да излизаш и със самотни татковци.” Какво трябва да означава това? Че необвързаните жени пък не могат да излизат с мъже, на чиито ръце е останала грижата за дете, или че младите жени с дете могат да бъдат приемани като обект на любов само от младите мъже с дете. Най-странното е, че подобни реплики е по-вероятно да излязат от устата на жена. Но това не ги прави по-малко дискриминационни.

“Не можеш ли просто да си вземеш бавачка?” Да, а на теб със сигурност децата ти пречат. Думите определено биха се изтълкували като нежеланието на мъжа да се ангажира. А една жена, която има участта да бъде самотна майка определено не търси някой, който да хвърли детето и на някаква си бавачка, а мъж, готов да бъде баща на детето и да се забавлява както с нея самата, така и с малкото човече.

И така, читатели, вече знаете къде са границите, които не бива да прекрачвате, ако харесвате самотна майка. От вас зависи дали ще се представите добре пред нея и ще я спечелите или ще изглеждате в очите й като поредния нехранимайко, който иска да мине транзит през живота й, но същевременно да се позабавлява малко с жена, която му е интересна, просто защото до сега не е срещал друга като нея.

Google+ Comments