Подарък

Подарък

Избирането на подарък никога не е било лесна работа – поне за мен. Защото идеята ми обикновено не е да отбия номера, да купя нещо, което със сигурност знам, че ще влезе в употреба – като любим дезодорант, шампоан, крем за лице и т. н, все неща, които човек така или иначе си купува, просто защото са консумативи. Да, времена на криза са и е естествено да бъдем практични в избора на подарък, но все пак си мисля, че трябва да има и елемент на изненада и екстравагантност. И винаги се стремя към това.

Е, тръгнах вчера да избирам подарък на приятелка, която само след няколко дни има рожден ден, и реших да й купя портфейл. Не че няма, но е един такъв средностатистически, а в момента на пазара има такова разнообразие от големи и удобни портмонета с ципове по цялата дължина, които приличат много повече на органайзери, ярки и весели, лачени и матови, с различни принтове и щампи, с метални елементи. Красота и удобство. Избрах й един граховозелен, от естествена кожа, през целия портфейл минават вдлъбнати навътре силуети на черепи – доста модерен елемент напоследък, а вътре раздели и отделения, в които може да си сложиш всякакви карти, документи, касови бележки, фактури, каквото решиш. Е, и пари, разбира се.

Вече след като се прибрах, се порових в интернет да видя дали има някакви специални изисквания, когато се избира подобен подарък. Оказа се, че има. Е, за мой късмет – дали интуитивно, или просто защото модата е такава – съм ги налучкала. Когато избирах, се колебаех между един син модел и този, който в крайна сметка купих. Оказа се, че е груба грешка да си купуваш или да подаряваш портмоне в този цвят – синьото било символ на водата и означавало изтичането на съдържимото от портфейла. Оказа се, че и големината имала значение – от изключителна важност е тя да позволява банкнотите да се разполагат в разгънат вид, сгъването им не вещаело нищо добро. Естествените материали пък обещават просперитет. С две думи – улучила съм в десетката. Споделих, за да знаете и вие. И да не забравя – обезателно сложете монета, за предпочитане едра, преди да го подарите! 😉

 

Google+ Comments