Последователи и Инстаграм

Последователи и Инстаграм

Една от най-модерните социални мрежи от няколко години насам е Инстаграм. За малко по-улегналите хора е просто пространство със снимки, но за останалите е начин на изразяване, лайфстайл и бизнес. Тъй като интересът е голям, реших да поровя по темата и да разбера как може да се съберат повече последователи.

Първо, трябва да започна с това, че в интернет има изключително много информация на различни езици и по различни канали. За мен най-полезни бяха влоговете. Те са създадени от млади хора, които имат практически опит и които се радват на постоянна аудитория. Може да се каже, че влогърите са израснали с Инстаграм и затова им е толкова познат. Полезни ми бяха техните видеа, тъй като са кратки, с точни и конкретни препоръки и с визуално обяснение. Така че ако искате да започнете отнякъде, направете го именно по този начин.

Но как да съберем последователи, за да превърнем профила си в иновативен и доходоносен? За целта е необходимо наличието на хубав апарат или на телефон с добра камера. Следват и нестандартните идеи за снимки, тоест трябва да се научим да мислим визуално. Тук се включва спретната и атрактивна визия с правилния подбор на конкретни дрехи, аксесоари или допълнителни вещи.

Освен обаче снимка, се налага и да можем да пишем увлекателно и правилно, разбира се. Всяка добавена снимка трябва да има своето описание и пояснение, което да провокира четящия към конкретна интеракция. Така се спазва алгоритъмът на Инстаграм и постът се препоръчва на повече хора, които се интересуват от конкретната тема.

Последното условие е добавянето на ежедневни сторита от всеки вълнуващ етап от деня. Тук имам предвид дори и скучния работен ден, задръстването, лошото време – всичко, стига да имаме добра снимка или видео. Не трябва да се забравят и хаштаговете. Те са особено подходящи за блогърите, тъй като там има цял арсенал от тези лесни за търсене ключови думи.

Google+ Comments