Категорично “за” професионалното оформяне на вежди

Категорично “за” професионалното оформяне на вежди

zaoformianeСвикнали сме да даваме пари за хиляди процедури и продукти, свързани с красотата ни. Маски за коса, терапии за лице, антицелулитни масажи, солариум, ноктопластика и каквото още се сетите. От наблюдения, пък и от личен опит знам, че когато стане въпрос за почистване и оформяне на вежди, ни се струва нещо толкова дребно и маловажно, нещо изключително лесно, което всякак може за пет минути да свършим сами и не е необходимо да инвестираме един час или пет лева, колкото е средната цена на услугата, в това специалист професионално да ги оформи.

И го правим сами – включително и аз, – кой както и колкото може. Аз лично никога не ги докарвам еднакви и двете, на моменти ги изтънявам или подстригвам толкова много, че не заприличват на нищо, но така или иначе не намирам мотивация да стигна до козметичния салон.

До преди ден. На излизане от фитнеса видях, че козметичката от отсрещното студио, пие кафе и пуши цигара – то беше един хубав слънчев ден. И ей така импулсивно, даже и не знам как ми хрумна, реших да я попитам, ако има десетина минути, да ми дръпне веждите. Имаше. Легнах точно за десетина минути на кушетката и честно ви казвам, когато станах, в огледалото видях друг поглед и нов човек. И ми хареса много повече от предишния. Срещу сумата от 3 лева и петнайсетина минути време между фитнеса и прибирането ми вкъщи. Честно ви казвам никога повече не бих правила експериментални упражнения в тази посока. Наистина не си струва. Ако косата, както се твърди, е рамката на лицето, пък очите са прозорец към душата, честно ви казвам, веждите със сигурност са самата картина.

 

Google+ Comments