Последните 5 килограма…

Последните 5 килограма…

VariousДнес ще си поговорим за диети. Не за друго, а защото много жени в днешно време прибягват до този начин за отслабване. И докато някои хора имат реалната нужда да отслабнат по здравословни причини, то при повечето от жените е от чиста доза суета и желание да се вталят по едва ли не магичен начин.

Искам да сваля само два килограма… искам да се преборя с онези пет килограма… искам да мина на едни размер по-малки дънки и т.н. Звучи ли ви познато? Защото на мен, да. Имам не една  и две приятелки, които редовно се оплакват от външния си вид, а момичетата всъщност си изглеждат супер.

Заради тях и заради хилядите други като тях реших да си изложа мнението по въпроса.

Може да искате да свалите онези пет или колкото са там килограми, но именно последните такива са винаги най-трудни за преборване. Диетите не са винаги ефективни, а не са и здравословни. Знаете ли например, че с гладуване може да забавите скоростта на метаболизма си до 40%? Ето, затова се поучава йо-йо ефекта. А знаете ли, че килограмите не винаги са критерии? Можете да спортувате и да стегнете тялото си, но тъй като мускулите са по-тежки от мазнините, сте същите килограми, но фактически сте по-слаби.

Храненето определено е важно за външния вид. Ако ядете здравословна храна, това личи не само по ширината на ханша ви, но и по вида на кожата и косата ви. Не гладувайте, не оставяйте коремът ви да стържи и не се отказвайте напълно от любима ви храна. Какво толкова ще ви стане от един шоколадов бонбон? Това са около 60 калории в крайна сметка. Вижте кутия бонбони е друга работа и ако изядете цяла такава, може дори да ви прилошее.

Най-важен обаче е спортът. Движете се, бъдете активни, работете върху себе си. Може и да не свалите онези пет килограма, но със сигурност ще се почувствате по-добре и по-жизнен въпреки тях. Спортувайте повече, хранете се по същия начин, въоръжете с търпение и тогава може би ще се преборите с онези (колко бяха там килограми) по естествен и полезен начин.

Google+ Comments