Оригами смартфон

Оригами смартфон

Смартфон е думата, която събира целия ни свят. Там са онлайн банкирането, магазините, комуникацията, ние и светът. За да ни служат още по-добре от просто средство за свързване, технологичните компании се надпреварват коя от коя да ни изненадат с новост. За мен създаването на тъч дисплей е може би най-голямото откритие. Но оказа се, има с какво да надгради.

От корейската компания Samsung споделиха за излизането на ново мобилно устройство, което ще е с много възможности. То ще се опита да измести и телефона, и таблета, и лаптопа, като ги обедини в едно. Как е възможно това и как ще може да го носим в джоба си, така че да ни е удобно в ежедневието? Всичко е в дизайна, а този телефон от ново поколение ще е оригами.

Оригами е древно китайско изкуство, което позволява образуване на фигури от хартия само чрез прегъване, без лепило или ножица. Именно тази концепция лежи в дейността на иноваторите от Samsung. Те ще се опитат да направят нещо средно между Galaxy Fold и Z Flip, но то ще бъде с много по-подсилени връзки при прегъването и при функционалността. Интересното е, че телефонът ще може да се пречупва и по дължина, и по ширина.

Спомням си преди около двайсет години бяха модерни телефоните с капачета, които също се прегъваха. Явно в момента модата им се завръща с модерен прочит, който ще предлага много повече възможности. Като потребител на Apple, мога да кажа, че новият оригами телефон определено привлече сериозно интереса ми. Очаквам да видя и останалите му параметри, за да преценя дали си заслужава.

Докато пиша този текст, вече се замечтах как скоро може да го правя от телефон, който се разгъва на няколко нива. Ех, бъдеще, колко си близо – благодарим ви, технологии!

Google+ Comments