Летните намаления – изгодни сделки или ненужни разходи

Летните намаления – изгодни сделки или ненужни разходи

Докато се усетим, че е настъпило лятото, дойде време и за поредните сезонни намаления. Дрехи, обувки, плажни аксесоари и какво ли още не на парещо изгодни цени. Промоционалните оферти стартират още през юли, а през август са дори по-атрактивни. Това обаче дава ли ни основание да пазаруваме или пък ни подтиква да изхрачим още пари за ненужни вещи?

Много е тънка границата между закупуването на необходимото и шопинг манията, особено щом разполагаме и с излишни средства. Затова е важно при подобни начинания винаги да се процедира с предварително съставен списък и бюджет. По този начин ще се предпазим от изкушаващите оферти.

Не всеки път действието по конкретно начертан план е приложимо. В суматохата от пазаруващи често исканите от нас артикули не са налични в нашия размер и се налага да се откажем от тях. Друг път пък попадаме на уникални модели, които са на изгодни цени. Въпреки че точно в този конкретен момент нямаме нужда от тях, то ще дойде и техният сезон. Водени от тази мисъл, хвърляме пари за вещи, които не знам нито дали ще са модерни, нито дали изобщо ще ни се наложи ги сложим след месеци стоене в гардероба.

Най-често срещания вариант е да посетим голям търговски център с разнообразни марки, които ни предлагат намаление от около 50% или пък опцията „последен шанс“. Тогава в бързината и екстаза, че любимите ни брандове ни предоставят такава възможност, сграбчваме много и евтини дрехи и аксесоари и се отправяме към касата. Там вместо приемлива сума, ни очаква изненада. А още по-неприятно е, когато се приберем вкъщи и видим всички тези обикновени и неглиже дрехи, които вече запълват гардеробите ни.

Затова за мен летните намаления целят да предизвикат у нас именно тази импулсивност. Но ако проявим сдържаност и конкретизираме нашите желания, няма как да попаднем в обсега на провокацията им.

Google+ Comments