Най-красивите острови

Най-красивите острови

За някой лятото е към своя край, за други тепърва започват отпуските. Независимо как се чувствате, винаги може да си откраднете още няколко дни почивка. Ще ви запозная с местата, които може да посетите и да се насладите.

На първо място в моя конкурс по красота на острови, класацията заема остров Палауан, Филипините. Такава флора и фауна не сте виждали никога до сега. Всички посетили на острова го определят като най-приказното място на света. Невероятните морски пейзажи ще ви пленят завинаги. Колкото и думи да се изпишат за Палауан няма да са достатъчни.

Номер две е остров Борокай, отново във Филипините. Той е известен с това, че е притежател на най-мекия и бял пясък в света. Представете си какъв рай. Дестинацията е подходяща както за любители на романтиката и уединението, така и за купонджиите.

Следващият приказен остров, който ще ви представя е Мауи, Хавай. Той определено е един от най-търсените сред туристите острови, известен е като рая на сърфистите. Друга забележителност е вулкана Халеакала.

Стигнахме и до Санторини. Има ли някой, който не е чувал за него? Искрящо бели къщи и сгради със светло сини куполи, невероятни залези и черни пясъци. С две думи неописуема красота.

Бали, Индонезия. Време е да усетите не само физическата, но и духовната красота на това вълшебно място. След като си тръгнете ще се почувствате наистина като преродени. Заслужава си поне веднъж в живота да посетите Бали.

Събирайте багажа и да тръгваме в посока Италия. Срещата между изтока и запада е тук – в Сицилия. Този остров е блаженство за всички сетива. Ще може да вкусите и уникалните им традиционни ястия, които със сигурност ще ви харесат.

Google+ Comments