Конкурси за красота и прочие

Конкурси за красота и прочие

В този материал няма да прочетете негативни коментари или критики за новата Мис България 2020. Няма да се сблъскате и с противоречиви мнения коя от избраниците е красива и коя не. Въпреки че текстът е вдъхновен от събитията в конкурса, тонът ще е по-скоро въпросителен, отколкото възклицателен.

И така. Традицията на този вид конкурс датира при нас още от 1906 г. Несъмнено представите за красота, мода и таланти са се променили. Посоката им е криволичеща, но все пак се движи. Не мога да бъда в ролята на критик и да заявявам, че определена млада дама има със сигурност лоши ли добри черти. В очите на всекиго тези виждания са различни.

Но това, което мога да изразя като мнение е допускането на участие на момичета с пластики. За мен това е криворазбрана представа за красота. Няма как да оценяваш някого, който се е променил с помощта на лекари и е придобил излъчване на тотално друг човек. Дори инжектирането на филъри, ботокс и силикон е недопустимо. Все пак към това ли трябва да се стремят всички подрастващи и ценители на красотата?

Точно поради тази причина вече не можем да изпращаме нашите Мис на конкурса, валиден за целия свят. Там, колкото и политически да стоят нещата, е добре имиджово да присъстваме. Затова няма как да се запитам заслужат ли наистина тези момичета кроната? А може би по-правилното е кой организира подобни конкурси и допуска участнички с корекции? Къде остана натуралната красота?

Подобни въпроси май се зараждат всяка година след всяка избрана мис-ка. Обаче отговори нямаме, а ситуацията продължава да е същата. Поради тази причина агитирам всички момичета, надарени с прекрасни български черти и четящи тези редове, догодина да участват. Така ще се покаже какво е то истинска красота.

Google+ Comments