Кой трябва да е известен?

Кой трябва да е известен?

Прочетох за новия сериал на Netflix, който ме накара да се почувствам много зле и искам да ви отправя питане. Той се нарича „Дамър“ и ако не сте информирани, разказва историята на сериен убиец в САЩ – Джефри Дамър.

За да разберете какво ме шокира, ще споделя, че човекът е убил общо 17 мъже и момчета. Някои от тях е изял, други разчленил, трети даже не искам и да знам какво. Просто потресващо! И най-неприятното е, че всичко това е истина. Вярно, случило се е преди над 30 години, но все пак…
Искам да попитам аз защо се дава известно и популярност на такива личности? Всеки болен мозък може да види сериала и да реши, че иска един ден и него да го увековечат по този начин. Някой от платформата Netflix изобщо мисли ли за социалните последици от реализиране на проект от такъв тип?

Също не мога да не подмина и огорчението на засегнатите семейства от действието на серийния убиец. Да видиш по телевизията с подробности от това, което твоите близки са преживяли в последните си минути – жестоко е! Точно затова прочетох, че има и подадени жалби и абсолютно го подкрепям.

Досега някак успявах да приема всички филми с дракони, смърт, разврат и странни неща, но тук вече ми идва в повече. Ние сме тези, които трябва да даваме гласност на другите – известни в новото ни и модерно общество е необходимо да са позитивни личности. По този начин ще вървим към по-доброто, а не да се връщаме към нисшето.

Google+ Comments