Книгата, която промени живота ми

Книгата, която промени живота ми

Има книги, които могат да променят животи. Преди си мислих, че четенето не влияе толкова много върху същността на човека, но се оказа, че явно просто не съм попадала на книга.

Всеки преживява някакви кризи в живота си, някои са по-тежки, други са много фатални, но всички са ужасни. В тези моменти единствените  хора, на които можем да разчитаме сме самите ние. Как ще си помогнем зависи само и единствено от нас.

Понякога мислите ни могат да се объркат до краен предел. Как ще ги подредим? Тук идва моментът, в който трябва да намерим своя начин. Дали ще е със спорт, дали ще е с медитация, йога или каквото и да е важното е да намерим пътя към себе си.

Моят баланс в живота са книгите и спортът. Спокойствието е един от най-верните приятели на човека. Затова колкото по-бързо открием варианта да сме в добри отношения с него, толкова по-добре. В моите трудни моменти винаги намирам време да прочета по 2-3страници от „Тибетската книга за живота и смъртта“, написана от известния учител по будистка медитация Римпонче. Книгата представлява наистина мащабен и всеобхватен труд. Авторът разказва за могъщи техники, които изграждат сърцевината на великата тибетска традиция. Тайнството на живота и тайнството на смъртта. Целта е да достигнем духовно осъзнаване и да освободим духа си от преходните тленни притеснения и вътрешни драми. Препоръчвам книгата на всички, които не са я чели. Готови ли сте за духовно приключение? Вярвате ли, че ще се преродите?

Google+ Comments