Какво ви сплотява най-силно в една връзка

Какво ви сплотява най-силно в една връзка

couple-wallpaper-lovely-wide

Открай време хората са създадени, за да се намират един друг. Животът се осмисля, когато попаднеш на своята половинка и се влюбите помежду си. Първоначално животът ви тогава е цветя и рози, но в течение на времето (а може би годините) свиквате да сте заедно и пламъкът постепенно угасва. Не че все още не се обичате и не искате да се държите за ръце, просто отношенията ви не са такива, каквито са били в началото. Макар това да е често срещан сценарий, не мисля, че задължително да се случва. За да избегнете подобен развой на събитията, предлагам ви няколко съвета в тази насока.

1. Казвайте си по-често “Обичам те” – и не просто си го казвайте, важното е наистина да го изпитвате. Не пестете тези думи, защото те карат човека до вас да се чувства ценен и това ви сближава. Правете го по няколко пъти седмично и ще усетите разликата. Само внимавайте тези действия да бъдат двупосочни. Ако само единия от вас казва “Обичам те”, потърсете причината и си я изяснете.

2. Вършете повече неща заедно – ходете до магазина, помагайте си с покупките и домакинските задължения. Гледайте филми, обсъждайте книга, която сте чели и двамата. Излизайте на партита, разни събирания и т.н. Колкото повече общи интереси имате и повече дейности извършвате, толкова по-приятно ще ви бъде да прекарвате времето си заедно.

3. Говорете, споделяйте и обсъждайте – когато нещо ви тежи, кажете го. Когато нещо ви дръзни, недейте да го таите в себе си. Когато ви се иска половинката ви да излезе заедно с вас, вместо да си остане у дома, обяснете защо. Каквото и да ви е на сърцето, хубаво, лошо или тревожно – излейте го. Колкото повече потискате емоцията, толкова по-силна ще става тя. Накрая ще експлодира и последствията ще бъдат по-големи.

4. Обръщайте внимание на малките жестове – да ти направят закуска, да те завият, докато спиш на дивана, да ти донесат чаша от любимия чай, докато четеш книга или просто да те прегърнат, докато гледаш любимото си предаване. Това са все малки жестове, на които си струва да обръщаме внимание, защото са мили и грижовни. Показват ни, че сме ценени и някой държи на нас.

Google+ Comments