Как свалих три-четири килограма за две седмици

Как свалих три-четири килограма за две седмици

Със сигурност вече сте ме заподозрели в участие в съмнителна схема с някой производител на хранителни добавки или специални чайове за отслабване. И логично, защото в мрежата след подобни заглавия обикновено идва точно такава информация. Аз обаче залагам на “виденото и чутото”, както е казал класикът, в случая на лично преживяното и ще ви споделя как с една не особено ограничителна и строга диета, на всичкото отгоре не и скъпа, успях да се вталя с няколко килограма в началото на лятото – за което, да не се лъжем, си мечтаят повечето жени.

zeleДиетата е много проста. Закусвам късно – към единайсет. С нищо строго фиксирано. Една сутрин може да е препечена филийка, намазана с масло и парче сирене. На другия ден може да е кашкавал. Това, което е непроменлива величина, е броят на филийките хляб – една, за целия ден.

Следващото ми ядене е в пет часа следобед, може и да е шест, но не по-късно. Това ядене е и основата на диетата. Салата Айсберг. Знаете – това е зеленчук с формата на зеле, иначе на вкус е нещо средно между сърцевината на маруля и крехко зеле. Измивате и накъсвате няколко листа – тук ограничение няма. Нарязвате един домат. Аз лично режа на шайбички и няколко обезкостени маслини. Посолявам и заливам обилно с качествен зехтин. Отгоре настъргвам едно твърдо сварено яйце. Това е.

Дали от мазнината, или от яйцето, но мога да ви кажа, че въпросната салата наистина засища и дори да си легнете късно вечерта, няма да усетите глад. Да не говорим за това, че без да е особено калорична, е изключително богата на полезни витамини и хранителни вещества. За зехтина и дума да не става, а за Айсберг може да прочетете в мрежата каква витаминна бомба е.

Ей така, с тази салата и с този хранителен режим успях да вляза във форма. Разбира се, може да приготвяте салатата с продукти по свой вкус, важното е да се държите в основните граници, които начертах. Успех!

Google+ Comments