Професия инфлуенсър

Професия инфлуенсър

Според много хора от „старото“ поколение професия инфлуесър не е вид работа. Истината е, че в днешно време много хора печелят парите си именно по този начин. В буквален превод думата инфлуенсър от английски означава „човек, който вдъхновява и има последователи, на които може да въздейства да купят даден продукт.“

Като млад и съвременен човек знам, че потребителите в България, които използват социалните мрежи, за да практикуват този вид занимание, изкарват доста добри пари за пределите на страната ни. Въпреки че не всички от тях са заслужили честта да бъдат толкова желани от българските рекламодатели, все пак със сигурност изпъкват с определени качества над масата (дали визуални или други). Сигурна съм, че и тяхната работа не е толкова лесна, колкото изглежда.

Представете си всеки ден да трябва да изглеждате перфектно, да ходите на грим и прически и постоянно вниманието на медиите да е насочено към вас. Това е една непрестанна суета, която изисква изключително себеотдаване, защото конкуренцията е огромна и непрестанното поддържане на добрия имидж е ключов фактор за успеха им.

Къде отиват интимността и личният живот?

Има цели семейства инфлуенсъри, които споделят почти всяка минута от ежедневието си. Всеки е различен, за един това би било товар, за друг – удоволствие. Аз лично не съм от този тип хора, които биха искали всеки да знае и вижда най-съкровените им мигове.

Освен това смятам, че ако се занимавам с подобен тип работа, ще го правя сериозно, отговорно и искрено. Което означава, че не бих показвала само розовата страна на нещата, както повечето подобни звезди правят.

Преди няколко месеца се разбра, че дори ще спрат да показват броя на лайковете , именно защото все повече хора страдат от това, че виждат илюзорно прекрасни светове върху снимките, които не могат да достигнат в реалността.

Вие какво мислите за професия инфлуенсър?

Google+ Comments