Как да зарадваме приятелите си

Как да зарадваме приятелите си

shastieИдват Коледа и Нова година и всеки от нас иска да донесе радост по някакъв начин на близките на сърцето си хора. Разбира се, за най-близките си ще отделим финанси и ще намерим начин, но повечето няма да имаме възможност да осигурим подаръци и за приятелите си, колегите си – хората, с които така или иначе прекарваме доста голяма част от живота си. Затова днес съм решила да ви дам някои идеи за дребни жестове, които може да направите, без това да ви събори финансово.
Изненадата си е изненада и хората, които държат на вас и ви обичат, няма да правят сметка на това, колко струва подареното, а на вниманието и жеста, който сте направили.
Първото ми предложение са лично изработени гривнички против уроки. Знаете, в момента този защитен аксесоар е доста популярен. Предлагат се гривни в различни варианти, но цените им при всички случаи тръгват от 6-7 лева и понякога стигат до 40-50. Е, ако имате седем-осем приятелки, сумата става значителна, дори и да се спрете на възможно най-евтините. А какво ви струва да ги направите сами? На практика почти нищо. Отивате в най-близкия магазин, където продават мъниста, шнурчета и закопчаващи механизми за бижута, и купувате всичките тези неща най-много срещу два-три лева. Вкъщи правите сглобката, която никак не е трудна, и ето ви готова коледната изненада.
Втори вариант – на много места продават добре оформени в различни сувенирни кутийки и шишенца новогодишни късметчета. С весели текстчета. И това е идеален подарък – късмет. Какво по-хубаво от това.
Сигурна съм, че ако се позамислите, и сами ще се сетите за хиляди други, най-вероятно и по-добри възможности. Наистина не е необходимо да даваме луди пари, за да накараме хората до нас да се почувстват значими и обичани, да им покажем, че мислим за тях.

Google+ Comments