Да даваме ли дрехите си на приятели

Да даваме ли дрехите си на приятели

Почти всяко момиче през тийнейджърските си години е минало през период, когато интензивно е разменяло дрехите си с приятелки, съученички. Така де – няма девойка, която да е доволна от количеството дрехи в гардероба си, а с този обмен определено се получава разнообразие. Съвсем нормално и логично, като пораснем, тая практика свършва. Най-малкото, защото вече имаме лични финанси и може да си позволим повече. Ако можем, разбира се… 🙂

Има случаи обаче, в които все пак се налага. Преди дни приятелка ми звъни – да и дам нещо по-официално, щяла да ходи на служебен купон в някакъв луксозен ресторант – тя работи в престижна фирма, – но нито имала финансова възможност, нито пък желание да дава свят пари за дреха, която най-вероятно ще сложи само веднъж.

Естествено че й предложих няколко варианта, но друга приятелка, която по това време ми беше на гости, ми каза, че не било интелигентно и нормално големи хора така да си разменят дрехи.

Честно казано, не споделям мнението й. Времената са такива, че почти никоя от нас не може да поддържа вариативен гардероб, който да и бъде в услуга във всяка една ситуация и събитие, което й се налага да посети – дали по служебна, дали по някаква друга линия. Защо трябва да се харчат пари за нещо, което няма да ползваш. Така че не виждам нищо нередно и неинтелигентно в това да услужиш на приятел с дреха по конкретен повод. На това му се казва спасяване на положението. Правили са го за мен. Няма причина и аз да не го направя. Весели празници и не се притеснявайте, ако нямате подходяща риза или блуза за новогодишната нощ и пари да си я позволите, да помолите приятел за помощ. Ако е истински, ще го направи с удоволствие.

 

Google+ Comments