Есенно почистване. Стана ли време?

Есенно почистване. Стана ли време?

Харесва ли ни, или не, но лятото още малко и е не път да си отиде. Това означава, че скоро време ще трябва да се замислим за предизвикателствата на есента и задълженията, пред които тя ни изправя.

Ето защо е хубаво, докато все още е сравнително топло и приятно, да се погрижим за някои леко по-неприятни ангажименти.

Първо, ако все още не сте го направили, препоръчвам ви в най-близко бъдеще да си занесете килимите за пране. Разбира се, можете и сами да ги измиете, но е толкова по-лесно някой друг да го направи. Не е и толкова скъпо, а ще си спестите време и усилия. Във всеки случай обаче е нужно килимите да изсъхнат, а есенните дъждове значително биха забавили този процес. Така че колкото по-рано отметнете тази задача от списъка си, толкова по-добре.

Второ, основното почистване. Харесва ли ни, или не, но трябва да отделим един ден и за това. Изморително е, неприятно е, но едва ли има кой да го свърши вместо вас. Хубавото е, че накрая ще изпитате онова познато чувство на задоволство, удовлетвореност и приятна умора.

14152859509394

Трето, есенните и зимни дрехи. Те също ще се нуждаят от освежаване, така че не отлагайте прекалено. Извадете ги малко по-рано, за да може да ги изперете на спокойствие, а не да се чудите какво да правите, когато започнат непрестанните дъждове и няма какво да облечете.

При одеялата и юрганите положението е горе-долу същото. Аз вече започнах да ги пера едно по едно, за да ми е спокойно, че захладнее ли – има нещо чисто, с което да се завия.

Google+ Comments