Pinterest! Използвате ли го?

Pinterest! Използвате ли го?

Запознати ли сте със социалната мрежа Pinterest? Тя е най-бързо разрастващата се до момента и вече мога да ви кажа от личен опит защо!

Pinterest е страхотен. Насочен е повече към визуалната комуникация, отколкото към текстовата. Това го прави значително по-интересен в сравнение с facebook и още по-малко с twitter. При тях има повече акцент на текстовете, докато при Pinterest не е така.

За какво става въпрос?

url

Най-просто казано Pinterest е социална мрежа за картинки. Още с регистрацията си можете да изберете теми, които ви вълнуват – мода, книги, спорт, природа, дизайн, храна, технологии и т.н. След това на нюзфийда ви ще се появяват готини изображения, свързани с тези тематики. Вие самите можете да ги харесвате или коментирате, но също така и за ги pin-вате. По този начин изграждате собствена дъска – board. Кръщавате я както поискате и слагате в нея това, което ви харесва. Аз съм си свалила едно приложение на компютъра, което ми позволява да pin-на всяка картинка, от който и да е сайт и да я добавя в мой board по избор. Така, където и да съм в интернет, знам, че мога да си запазя определено изображение, без да се налага да го свалям.

Pinterest е страхотен и за събиране на нови идеи. Напишете в търсачката му DIY (do it yourself) и ще видите колко готини идеи ви излизат за неща, които да си направите сами у дома. Свят ще ви се завие от находчиви предложения 😉

В зависимост от това как си направите настройките можете също да следвате чужди дъски, както и различни потребители да следват вас. Разбира се, има я опцията за сприятеляване и дори можете да направите ваш приятел или познат редактор на някоя от дъските ви, за да пинва и той.

Много харесам Pinterest и честно казано понякога го използвам, когато търся изображения и за блога си. Резултатите там са значително по-разнообразни в сравнение с тези в Google Photos, а аз за съжаление рядко имам възможност да публикувам собствени снимки.

Google+ Comments