Дълъг или къс маникюр за работа

Дълъг или къс маникюр за работа

Преди да премина към отговора на въпроса, бързам да уточня, че добре поддържаните ръце са един от основните символи и белези на женственост, стил и т. н. Изключително важни за цялостната визия и имидж на всяка жена. Съвсем естествено всяка от нас има различни предпочитания в тази посока – едни харесват дълги, боядисани в крещящи цветове нокти, други – къси, но пак ярки, трети залагат на класически къс френски маникюр с почти телесен цвят – според мен семпъл, стилен и най-важното удобен за работа. Е, излишно е да казвам, че моите предпочитания са към третия вариант – не само защото чисто естетически ми се нрави най-много, но и защото, когато човек работи – особено с техника, с компютър – знае, че дължината на ноктите му е обратно пропорционална на качеството и количеството на работата, която върши.

manikurЕ, преди няколко дни ми се наложи да отида до НАП, за да платя едни такси, които дължа. Няма да си кривя душата – служителката, на която попаднах, беше изключително любезна. Но – много бавна. И как да е бърза, като беше със страшно дълъг маникюр – не смея да се ангажирам с твърдение дали естествен, или изкуствен. И понеже нямаше как да насочи правилно пръстите си така, че да не попаднат в пространствата между бутоните на клавиатурата и да наруши целостта на ноктите си, за да набере личните ми данни и други неща, които трябваше да се вкарат в системата, използваше една химикалка, с която чукаше по клавишите – един по един. А отвън се вие опашка от изнервени хора.

И сега вероятно ще ядосам много представителки на нежния пол, особено ония, които държат да са с изключителен маникюр, но смятам, че в държавни учреждения, във фирми, банки и прочие институции, където се работи с компютри или друг вид техника, въобще, когато естеството на работа е такова, че дългите нокти могат да попречат, трябва да има ясно изискване за дължината им. На пръв прочит може да ви се стори налудна идея, но със сигурност не е.

 

Google+ Comments