Абитуриентските балове

Абитуриентските балове

baloveЕто, че наближават и тазгодишните балове. Всички абитуриенти са започнали да търсят подходящия тоалет за именитата вечер. Това празненство според мен е най-вълнуващо за дамите, тъй като те са по-суетни от мъжете. Трескавото търсене на рокля, обувки, чантичка, различни аксесоари при някои момичета продължава дори месеци. Докато при момчетата е по-лесно. Те отиват в магазина и си купуват това, което са решили и харесали. Освен това при тях и избора е по-ограничен, отколкото при дамите.

Бала е вълнуващо събитие и за близките и приятелите на абитуриентите. По традиция семейството на завършващия се събира за да изпрати своя абитуриент. Празненството е придружено от много емоции, веселие и купон. Масата е богата и се черпи за здраве и успех. Важен момент е и избирането на кавалер за балната вечер. При обвързаните е ясно, но при останалите е по-интересно. Съученици, които до момента са нямали възможност и кураж вече могат да покажат своите симпатии към определена личност. Това решение също е трудно, защото до голяма степен от това зависи как ще си прекарате вечерта.

В някои училища организацията за балната вечер е доста сериозна и дори се празнува в друг град или държава. Така тръпката е още по-силна, а спомените ще останат вечни. Освен празненство, завършването на училище е преходен момент от детството към истинския живот. След него всеки поема по нов път, съпътстван от приятни и трудни моменти. Успех на всеки тръгнал по пътеката към зрелостта.

Google+ Comments