За почистването дата няма

За почистването дата няма

da-izchistimКампанията „Да изчистим България за един ден” вече стартира и хора от цялата страна ще се организират и съвместно всички ще изчистим родината си от боклуците, които са струпани в природата.

За мен специално тази кампания е чудесна и наистина успява да организира хората от страната. Не смятам обаче, че това трябва да бъде на определена дата или за един-два месеца. Това трябва да се превърне в начин на живот и начин на мислене на всички хора в света.

Ако ежедневно полагаме грижи и изхвърляме отпадъците си на определените за това места, ние няма да имаме нужда от кампании или дати, на които да чистим събираните цяла година боклуци. Тогава ще дишаме по-чист въздух, ще се радваме на по-красива природа, ще вървим по улицата без да гледаме грозните гледки от купчините с боклуци.

Според мен най-важното в случая е да се промени и затвърди манталитета на хората, а не да запомнят на коя дата да излязат навън и да направят това, което би трябва да правят през цялата година.

Силно се надявам от година на година да става все по-добре и ние българите да се научим да пазим своята красива природа и да осигуряваме по-чист въздух за околните. Аз специално на тази тема съм доста раздразнителна, когато видя някой да замърсява умишлено и да не пази околната си среда.

Често се случва да правя забележка на други хора, които в повечето случаи се засрамват и си мисля, че това ще им бъде обица на ухото за следващия подобен случай. Пазете природата и чистия въздух в България, така ще живеем един по-добър живот.

Google+ Comments