Защо отслабваме по-лесно през лятото?

Защо отслабваме по-лесно през лятото?

Жени, мъже, жени, жени… главно жените сме луди на тема отслабване. Можем да се гледаме пред огледалото до безкрай и сме специалистки в търсенето на различни диети. Но, както всеки е забелязал, отслабването най ни се получава през лятото. Защо е така?

Отговорът е доста елементарен и вие можете да достигнете до него без никакви затруднения. Всъщност през летните месеци самият факт, че носим леки и къси дрешки, че зачестяват статиите за прекрасно плажно тяло, ни мотивират и ние, малко или много, да постигнем резултати, с които да се гордеем. Докато през зимата носим пуловери, разтегнати жилетки и не ни пука много много дали някое килце е излишно, просто защото широките пухени облекла го прикриват.

Другата причина е свежата храна, която приемаме. Лятото е благодатно с множество плодове и зеленчуци, които заменят тежките храни, туршии и месища, които поглъщаме безчет през празничните зимни месеци. Освен това в летните горещини посягаме повече към студени супи и течности, вместо към големи порции тежки храни, което е допълнителен плюс за по-лесна загуба на тегло.

Третата причина е по-голямото разнообразие от спортни дейности, които можем да извършваме. През зимата ни е студено и от работа бързаме да се приберем у дома. Често пропускаме фитнеса, защото ни домързява да отидем и се страхуваме, че ако илезем загрети след тренировка на студа, ще настинем. Щом времето се затопли обаче нещата стават съвсем различни. Започваме да се прибираме от работа пеша, разходките зачестяват, имаме по-голямо желание да тичаме сутрин за здраве, да плуваме, да караме колело и редица други дейности, които се отразяват добре на фигурата ни. How-Lose-Weight-During-Summer

И накрая, но не на последно място – преживяваме по-малко стрес. А знаете, че някои стресирани люде обичат да похапват повече сладки неща, за да преодолеят напрегнатите моменти.

И така… толкова от мен за днес. Като заговорихме за отслабване, бързам да си приготвя нещата и да потренирам петъчно.

A bientot!

Google+ Comments