За по-здрава коса през лятото…

За по-здрава коса през лятото…

Ако има едно нещо, за което можем да кажем, че вреди на косата ни през лятото, това е слънцето. То ни дехидратира, изтощава и изморява. Освен това всеки път, когато сме навън, напича директно в косата ни и по този начин лесно я дихидратира и изтощава. А както знаем, сухата коса е по-податлива на накъсвания, цъфтене и по-трудно се оформя в красива прическа. Затова ви предлагам няколко съвета, с помощта на които да предпазите косата си през летните месеци:

1) носете шапки – има достатъчно разнообразни модели и цветове, за да изберете най-подходящата за вас. Шапката не само че ще ви пази от слънчасване, но ще предпазва и най-горния слой на косата ви, който е най-застрашен от изсушаване.

2) правете си домашни маски – всяка коса е различна, така че няма универсална маска, която да препоръчам; разберете коя смес ви се отразява най-добре и си правете домашни процедури поне 2 пъти седмично.

Protect-Your-Hair-During-The-Summer1

3) избягвайте сешоари, преси и други уреди, които работят на топлинна основа – ако все пак не можете да им устоите, купете си серуми, които се нанасят предварително на косата, и я предпазват от високите температури.

4) слагайте си течни кристали, натурално арганово масло или други продукти, които се нанасят на влажна коса след баня – те проникват в дълбочината на косъма и го подхранват отвътре.

5) когато си миете косата, не прекалявайте с температурата на водата и дори накрая се изплакнете за 1-2 минути с по-хладка; а когато излезете от банята, не търкайте косата си с кърпа, а внимателно попийте влагата.

Google+ Comments