5 начина да оползотворим времето си по-добре

5 начина да оползотворим времето си по-добре

Оползотворявате ли времето си по най-добрия възможен начин? Наистина ли? Сигурни ли сте? Нека ви препоръчам 5 начина, с помощта на които може би ще съумеете да използвате времето си маааалко по-пълноценно.

1. Как стигате до работа? Всички ставаме рано сутрин и бързаме за работа. Може би вие се предвижвате дотам с кола и прекарвате обичайните 20 мин. сутрин в задръстване? Или пък положението е същото, но с градския транспорт? Или ходите пеша? На какъвто и превоз да сте се спрели, през тези “празни” минути може да четете книга или новини. Можете да слушате също така аудиокнига или самоучител на чужд език, така че да учите нови изрази. Във всеки случай е по-добре отколкото да въртите радио станциите, където всичко се повтаря…

2. Докато готвите… Използвайте времето, докато се въртите в кухнята също да слушате нещо полезно било на слушалките си или по телевизията. Това например е перфектна част от деня да изслушате новинарската емисия и да се информирате за най-актуалните събития.

relaxing-audio-book

3. Когато чакате на опашка… Хайде, на всеки от нас се случва да чака я в магазина, я в пощата или на спирката. И тъй като (почти) всеки от нас вече има “умен” телефон, защо не си качите някоя електронна книга, която да прехвърляте от време на време. Гарантирам ви, че чакането ще стане по-приятно и ще можете да се похвалите с нови книги в списъка ви с “Прочетено тази година”.

4. Когато няма нищо за гледане по телевизията… Всъщност самата телевизия често се оказва губене на време. Защо не излезете да се поразходите в парка или не звъннете на приятелка да си побъбрите. Второто може да го правите и пред телевизора, ако толкова държите 😉

5. Преди да заспите… Не винаги сме сме способни да заспим мигновено, след като затворим очи. Вместо да се въртите в леглото, върнете се на Съвет №3 – четете от телефона. Не само че самият процес ще ви успокои и приспи по-лесно, но излъчването от екрана ще измори очите ви и клепачите ви ще започнат да натежават.

Google+ Comments