Умерен риск

Умерен риск

Като всеки по-млад човек (защото все още се възприемам като такава) и аз си падам по рисковете от време на време. Не само финансовите рискове, но и други. Обичам да опитвам нови неща дори да не знам как ще ми се отрази това в последствие.

Има обаче една разумна граница, която е различна за всеки, но която не бива да се преминава. Това е умереният риск.

Какво имам предвид?

Ами, не смятам, че има нещо лошо в това да скочите веднъж с парашут, но не го правете импулсивно и необмислено, защото все пак застрашавате живота си по този начин. Намерете си инструктор или специалист, който да ви насочва. Ако трябва, скочете заедно с него. Да го правите сама би било необмислено. Замислете се също сега ли е най-удачният момент за подобна авантюра? Дали парите, които ще дадете, няма да ви потрябват за нещо друго? Дали се чувствате физически и психически подготвена? Защо го правите, какви са подбудите ви?

Какъв пример още мога да дам?

Victoria-s-Secret-Heels-womens-shoes-27156603-424-572Онези маркови, скъпи обувки, които си харесахте? Преди да похарчите половината си заплата за тях и да рискувате да останете без пари за две седмици, помислете върху риска, който поемате. Къде ще ги носите, колко често и струва ли си наистина? Дали не са толкова хубави, че да си ги пазите в гардероба за специални случаи, които все не идват.

Google+ Comments