Отглеждането на животни

Отглеждането на животни

lovely-babies-babies-pets-and-animals--- Аз съм човек, който много обича животните и преди време имах едно много сладко кученце. Чудите се какво се случи с него ли ? Ами за съжаление след като си го взех, няколко месеца по-късно (мисля, че бяха 6), то се разболя от някаква болест и почина. Бях толкова разстроена, че не можех да спя цяла седмица вечерта.

За тези месеци, през които го гледах, толкова много се привързах към него, че едва чаках да се прибера и да го видя. За мен беше много странно това, че е развило болест, тъй като аз полагах големи грижи за отглеждането му. Задължително му правих всички необходими имунизации, хранех го единствено с подходяща за него храна, разхождах го редовно – сутрин и вечер, изобщо бях се вманиачила в това да му бъде добре на животинчето.

Когато обаче се разболя, го закарах на ветеринарен лекар и той ми обясни причината за това. Каза, че кучетата са свикнали да живеят на открито място сред природата и когато ги затвориш в апартамент, те не се чувстват комфортно. Колкото и да е само с разходките два, три пъти в деня не става, рано или късно развиват тази болест. Въпреки, че не при всички породи е така и има изключения.

Оттогава аз не бих си помислила за отглеждане на животно в апартамент, колкото и да ми се иска и да ги обичам.

Google+ Comments