Не е лесно да си известен

Не е лесно да си известен

Известността е примамка за много хора. Да си под блясъка на прожекторите, да те обожават, да си най-красивия/та на даденото място, вниманието, детайлите. Но заедно с всички тези бонуси, знаем ли какви негативи мога да ни сполетят? Ако не сте се замисляли, то прочетете текста надолу.

Тази тема в блога бе предизвикана от информацията, че супермоделът Кендал Дженър трябва да напусне имението си. Причината – фенове я преследват и дори отправят смъртоносни заплахи. По-късно разбрах, че подобен инцидент е имало и с дома на Еминем. Аз съм убедена, че и много други знаменитости са изпитали този шок с нахлуване в дома и личното им пространство.

Със сигурност лудите фенове, които достигат до крайности само и само, за да се докопат до идолите си, не са сред най-коментираните. Причината е, че не трябва да се дава гласност и известност на тях, защото по този начин могат да се сметнат като стимул за бърза слава от други последователи. От друга страна обаче, кара много млади хора да желаят да станат популярни, без да разбират рискове, които може да се крият зад това.

Но колкото и темата да е табу, има и филми, които описват проблема. Един от тях се казва „Фенът“, който първо претърпя критики, но после пък бе оценен подобаващо. Той е изключително показателен как може да се изпадне в подобно психологическо състояние и как звездите трябва и сами да се предпазват. Съветвам ви да го изгледате и да разберете какво имам предвид.

И като за финал – не си мислете, че да си известен е невероятно. Все пак и славата има своя скъпа цена, която разбират тези, докоснали се до нея. За другите е само сянка, за която забравят. Затова погледнете реално на нещата и ако тръгнете по този път, помислете дали може да понесете и камъните по него.

Google+ Comments