Къде жените печелят повече от мъжете

Къде жените печелят повече от мъжете

Всяка професия носи определена заплата. От съпоставянето на професионалната сфера на мъжа и жената може да се направи евентуален извод, че ако мъжът е сладкар, а жената адвокат – логично нежната половинка да получава по-голямо възнаграждение. Но ако излезем извън тази съпоставка, нещата стоят почти невероятно.

Всъщност в САЩ има няколко града, където жените традиционно са по-добре платени, поради причината, че представляват по-добре дадените професии. А ето и кои са те.

Според статистика от 2013-та година в Орландо, Флорида жените са със 113% по-добре ценени финансово от мъжете. В същия щат, но този път в световноизвестния град Холивуд жените отново водят с 109%.  Далас, Тексас, е друг голям град, където жените са със 100% над мъжкото съсловие. Положението е същото и в Ричмънд, Калифорния.

well paid womkan

Но би ли могло това да се случи в България? Мисля си, че у нас няма град, където жените да са ръководеща сила. Първо, защото нямаме такъв отрасъл, който да предпочита женския поглед върху професията. Мисля си също, че тук все още страдаме от предразсъдъци коя професия на кой пол приляга.

И докато ние се чудим накъде да поемем и как да поставим в по-добри икономически условия страната ни, някои напреднали напредват все повече и повече.

Google+ Comments